Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Εφαρμόζουμε όσα μαθαίνουμε!

Τα «Δελφινάκια» γίνονται…σεναριογράφοι!

Στη συνάντησή μας, στις 13 Ιανουαρίου, τέσσερις δυάδες μαθητριών από τον Όμιλο, δηλαδή οι σεναριογράφοι και οι βοηθοί τους, παρουσίασαν αδρομερώς τέσσερα σενάρια. Τα συγκεκριμένα σενάρια προετοιμάστηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, η θεματολογία και οι αρμόδιοι σεναριογράφοι ήταν:
·                    «Τα μηχανήματα δεν ξέρουν να χαμογελούν»-Ελ. Μπόγλου & Στ. Μπόζα
·                    Μεταγραφή σε σενάριο ενός κεφαλαίου από τα «Δελφινάκια του Αμβρακικού», Ντ. Δημόπουλου- Ντ. Κόγκα & Φιλ. Κόγκα
·                    Η ιστορία μιας ορφανής ενήλικης, την οποία «στοιχειώνουν» ατυχή βιώματα από το εφηβικό παρελθόν της, Κων. Καρκαβίτσα & Στ. Βαρσάμη
·                    Μια ηλικιωμένη θυμάται πώς κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό της παρά τις αντιξοότητες, Ηλ. Λερού & Κατ. Τσαντά.


Από τα παραπάνω σενάρια αξιολογήθηκε και αναλύθηκε το πρώτο με συγκεκριμένες επισημάνσεις για τη βελτίωσή του. Τα υπόλοιπα τρία παρουσιάστηκαν μόνο ως προς την πλοκή (δέση, κορύφωση, λύση) και θα αναλυθούν διεξοδικότερα στις επόμενες συναντήσεις του Ομίλου. Τέλος, δεν ξεχάσαμε να αναφερθούμε στο ένατο κεφάλαιο από τα «Δελφινάκια του Αμβρακικού», να το εξομαλύνουμε γλωσσικά, να αποδώσουμε περιληπτικά το περιεχόμενό του και να ηθογραφήσουμε τους βασικούς ήρωες (στάσεις, αξίες).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.